Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse Meloensalade met Bramen en Ham
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
schaal
mes
Lepel
Slabestek
Ingrediënten
▢
2
kleine
galiameloenen
goed gekoeld
▢
200
g
rauwe ham
bijv. Jambon d'Ardenne
▢
4
eetlepels
milde olijfolie
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
Versgemalen peper
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g, grofgescheurd
▢
2
bakjes
bramen à 200 g
Instructies
Halveer de meloenen en schep met een lepel de pitjes eruit.
Maak vervolgens grove krullen uit het vruchtvlees (of steek met een meloenbolletjessteker bolletjes uit het vruchtvlees).
Laat de lege meloenhelften ondersteboven uitlekken in een vergiet.
Scheur de ham in stukken.
Klop in een grote schaal de dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen peper.
Meng de meloen en ham door de dressing.
Voeg de grofgescheurde basilicum en bramen toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
Verdeel de salade over vier borden of schep het eerst in lege meloenhelften.
Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant af zodat de meloenen steviger staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Torrontés wijn, zoals Etchart Cafayate Torrontés, met zijn frisse en fruitige tonen, vormt een uitstekende aanvulling op deze zomerse salade.
Voedingswaarden
Calories:
290
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij