Halveer de meloenen en verwijder de pitjes met een lepel.
Maak bolletjes van het vruchtvlees met een meloenbolletjessteker of snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Laat de lege meloenhelften ondersteboven uitlekken in een vergiet.
Scheur de rauwe ham in stukken.
Klop in een grote schaal een dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen zwarte peper.
Meng de meloenbolletjes en rauwe ham door de dressing.
Voeg de basilicum en bramen toe en meng alles voorzichtig.
Verdeel de salade over vier borden of schep deze in de lege meloenhelften.
Snijd een klein stukje van de onderkant van de meloenhelften af om ze steviger te laten staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Voeg verse munt toe voor een extra frisse smaak en serveer met knapperig brood.Wijnadvies:Combineer met een droge witte wijn, zoals een Torrontés, die perfect past bij de fruitige en hartige smaken van deze salade.