Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse Minestronesoep met Pesto Ciabatta
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
vergiet
mes
snijplank
broodrooster
Ingrediënten
▢
30
g
fusilli pasta
▢
2
kleine
rode uien
▢
1
teentje
knoflook
▢
150
g
haricots verts
▢
8
snijbonen
▢
4
stengels
bleekselderij
▢
½
venkelknol
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
3
groentebouillon tabletten
▢
1
ciabattina
▢
4
eetlepels
pesto
▢
15
g
verse basilicum
▢
100
g
geraspte Parmezaan
Instructies
Kook de pasta beetgaar.
Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de steeltjes van de haricots verts.
Snijd de snijbonen schuin in ruiten.
Schil de bleekselderij dun en snijd schuin in ruiten.
Maak de venkelknol schoon en snijd in dunne parten.
Bewaar het venkelgroen en snijd fijn.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de knoflook en ui 2 minuten zachtjes.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 1,5 liter water toe.
Breng de bouillon aan de kook.
Voeg alle groenten toe en kook ca.
7 minuten tot ze beetgaar zijn.
Roer de pasta en het venkelgroen door de soep en laat nog 3 minuten meekoken.
Snijd de zijkanten van het broodje en snijd het in 4 plakken.
Rooster de sneetjes goudbruin en besmeer met 1 eetlepel pesto.
Haal de steeltjes van de basilicum en scheur de grote blaadjes in stukken.
Verdeel de soep over vier diepe borden, leg in elk bord een pestobroodje en garneer met de basilicumblaadjes.
Serveer de geraspte Parmezaan er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc voor een perfecte combinatie met de zomerse smaken van de soep.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij
/
Vegetarisch