Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse Sardines van de BBQ met Kruidige Tomatensaus
Perfect gegrilde sardines met een rijke, kruidige tomatensaus, ideaal voor een zomerse barbecue.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
kom
Microgolfoven
Ingrediënten
▢
12
verse
sardines
▢
50
g
grijze garnalen
▢
1
pak
gezeefde tomaten met stukjes tomaat
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
fijngesnipperde
sjalot
▢
2
fijngesnipperde
knoflookteentjes
▢
Olijfolie
▢
Cayennepeper
▢
Peper en zout
▢
Fijngesnipperde
verse kruiden
basilicum, peterselie, dragon
Instructies
Vraag de visboer om de sardines schoon te maken en te ontgraten.
Doe de sjalot en knoflook met een beetje olijfolie in een kom.
Stoof dit 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht.
Voeg de wijn toe en verwarm nog 1 minuut in de oven.
Meng de tomaten door het sjalotmengsel en zet nog 2 minuten in de microgolfoven.
Roer de garnalen door de saus en verwarm enkele seconden om goed door te warmen.
Breng de saus op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Bestrijk de sardines licht met olijfolie en grill ze op de barbecue of grill voor ongeveer 2 minuten per kant.
Strooi de verse kruiden over de saus en serveer de sardines met citroenpartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hapjes
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
Feestdagen etc
Picknick