Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zongedroogde tomaten in kruidenolie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vetvrij keukenpapier
Ingrediënten
▢
500
g
kerstomaatjes
▢
2
dl
olijfolie
extra vièrge
▢
2
teentjes
knoflook
in plakjes gesneden
▢
4
fijngesneden
sjalotjes
▢
1
theelepeltje
tijmblaadjes
▢
4
eetlepels
peterselie
versgehakte
▢
versgemalen zwarte peper
▢
grof
zeezout
Instructies
Was de tomaatjes, droog ze goed af en halveer ze.
Leg ze nu met de snijkant naar boven op vetvrij papier op een ovenplateau.
Bestrooi de tomaten nu met versgemalen peper, grof zeezout, knoflookplakjes.
Besprenkel ze nu met de helft van de olijfolie.
Zet ze nu 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C totdat de tomaatjes slap beginnen te worden.
Verlaag dan de oventemperatuur tot 80°C en laat ze ongeveer 50 minuten in de oven drogen.
Laat ze afkoelen en besprenkel ze met de overige olijfolie, de tijmblaadjes, sjalotjes en versgehakte peterselie.
Schep ze met de olie in een afsluitbaar bakje en laat ze in de koelkast 1 nacht goed marineren.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt ook andere soorten vinken gebruiken. (runder - blindevink)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch