Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoutgebakken Hele Vis met Frisse Basilicumsaus
Een sappige hele vis, perfect gegaard in een krokante zoutkorst, geserveerd met een frisse basilicumsaus. Een elegant en smaakvol gerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
zeefdoek
Ingrediënten
▢
1
hele
vis
bijv. grote zalmforel, karper of brasem
▢
1
kg
grof zeezout
▢
350
g
bloem
▢
6
eiwitten
Instructies
Laat de vis door de visboer schoonmaken, maar met huid en kop intact voor extra smaak.
Verwarm de oven voor op 250°C.
Meng het zeezout, bloem en eiwitten in een kom tot een stevig deeg.
Rol het zoutdeeg uit op een bakplaat en leg de vis erop.
Vouw het deeg zorgvuldig rondom de vis en druk de naden stevig aan zodat de vis volledig ingepakt is.
Plaats de vis in de oven en bak deze 30 minuten.
Haal de vis eruit en laat hem nog 15 minuten rusten voordat je de korst openbreekt.
Breek voorzichtig de zoutkorst en verwijder de bovenste laag.
Schep de vis voorzichtig uit de korst en serveer direct met basilicumsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met geroosterde groenten en een frisse salade met citroenvinaigrette.
Wijnadvies:
Een frisse
Sauvignon Blanc
of een droge
Chablis
past perfect bij dit gerecht en versterkt de delicate smaken van de vis en de zoutkorst.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Pescatarian