Courgettepakketjes gevuld met mozzarella.Onze Italiaanse vrienden en buren zijn erg creatief wanneer moeder natuur veel courgettes biedt. Gekookt, gebakken, gepanneerd of in dit geval plakken gevuld met kaas. Eenvoudig te maken. Lekker als snack, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht.
50gramgemalen kaasParmezaanse kaas of andere kaas naar keuze
olieom te frituren
1citroenvoor de liefhebbers
Instructies
Verwarm een pan met voldoende olie tot 190-200 graden.
Was de courgette(s) en snij aan beide kanten de ‘kontjes’ af en snij met een scherp mes, kaasschaaf of vleeswarenmachine dunne plakken.
Snij de mozzarella in plakken en snij de grootste plakken in tweeën.
Klop de eieren met voldoende peper en zout en giet het mengsel in een schaaltje.
Doe de bloem, paneermeel en gemalen kaas in drie verschillende schaaltjes.
Leg 2 plakken courgette haaks op elkaar en leg in het midden een stuk mozzarella. Bestrooien met peper & zout.
Vouw de plakken courgette om de kaas en maak er een pakketje van.
Prik er één of meerdere cocktailprikkers in om het pakketje bij elkaar te houden.
Wentel de pakketjes één voor één eerst door de bloem, vervolgens door het eimengsel, dan door de geraspte kaas en als laatste door het paneermeel.
Frituur de pakketjes in 3 tot 4 minuten knapperig bruin (eventueel met een vork halverwege wentelen).
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm opdienen (met citroen voor de liefhebbers).
Onze Italiaanse vrienden eten dit met tomatenketchup of eigengemaakte tomatensaus.Maar ook erg lekker met niet-Italiaanse sauzen zoals currysaus of zoete chilisaus (de zogenaamde loempia-saus).BUON APPETITO !!!!!