Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkool met Varkensfilet en Zuiderse Vruchten
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Steelpan
Koekenpan
magnetron
Snijplank en mes
Roerlepel
Ingrediënten
▢
50
g
tutti frutti
▢
250
g
gekookte wijnzuurkool
▢
100
ml
appelsap
▢
2
varkensfiletlapjes
▢
1
eetlepel
grove mosterd
▢
25
g
boter
▢
550
g
aardappelpuree
▢
125
ml
crème fraîche
Instructies
Snijd de tutti frutti in reepjes.
Doe de wijnzuurkool, tutti frutti en appelsap in een steelpan en laat het afgedekt ongeveer 15 minuten sudderen.
Bestrijk de varkensfiletlapjes met de grove mosterd.
Verhit de boter in een koekenpan en schroei de filetlapjes aan beide kanten dicht.
Bak de filetlapjes op matig vuur in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege de baktijd.
Verwarm ondertussen de aardappelpuree in de magnetron op vol vermogen (700 Watt) gedurende ongeveer 5 minuten.
Giet de zuurkool af en roer de crème fraîche erdoor.
Meng de aardappelpuree met de zuurkool.
Leg de varkensfiletlapjes bovenop het zuurkoolmengsel en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een droge witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Blanc, die goed samengaat met de zuurkool en het varkensvlees.
Voedingswaarden
Calories:
750
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij