Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkool op een Nieuwe Manier met Macaroni en Worst
Porties:
4
Bereidingstijd:
43
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
Koekenpan
snijplank
scherp mes
Ingrediënten
▢
500
gram
wijnzuurkool
▢
300
gram
macaroni
▢
4
speklapjes
▢
1
pot
scherpe tomatensaus
ongeveer 400 ml
▢
500
gram
verse worst
Instructies
Voorbereiding:
Snijd de speklapjes in stukjes.
Zuurkool Koken:
Plaats de zuurkool in een grote kookpan en voeg de stukjes speklapjes toe.
Kook de zuurkool en speklapjes samen volgens de aanwijzingen op de verpakking van de zuurkool (ongeveer 20-30 minuten).
Macaroni Koken:
Breng ondertussen een andere grote pan met water aan de kook en kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af en zet apart.
Worst Aanbraden:
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en braad de verse worst aan tot ze rondom bruin en gaar is (ongeveer 15-20 minuten).
Tomatensaus Bereiden:
Verwarm de scherpe tomatensaus in een kleine pan tot deze goed heet is.
Samenstellen van het Gerecht:
Verdeel de macaroni over de borden.
Schep de zuurkool en speklapjes over de macaroni.
Voeg een beetje scherpe tomatensaus toe over de zuurkool.
Leg een stuk gebraden worst bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
750
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland