Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolschotel met Feta en Walnoten
Porties:
3
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
1
pak
zuurkool naturel
▢
700
g
aardappels
tot puree verwerkt
▢
Flinke
hand walnoten
▢
Blokjes
feta
▢
300
g
spekblokjes
uitgebakken
Instructies
ook de aardappels en verwerk ze tot puree.
Vermeng de puree met de zuurkool en laat het goed warm worden.
Bak de spekblokjes uit in een koekenpan tot ze knapperig zijn.
Meng de spekblokjes, feta en walnoten door de zuurkoolpuree.
Voeg eventueel wat vet van de spekblokjes toe voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze zuurkoolschotel goed warm.
Wijnadvies
Een stevige witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter