Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolschotel met Salami en Zoetzure Appels
Porties:
4
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
snijplank
scherp mes
Ingrediënten
▢
1
klontje
boter
▢
2
uien
gesnipperd
▢
1
kleine
knolselderij
in dunne plakjes
▢
1
puntpaprika
in reepjes
▢
150
gram
salami
in plakjes
▢
500
gram
kruidenzuurkool
▢
2
zoetzure appels
in plakjes
▢
2
glazen witte wijn
ongeveer 400 ml
Instructies
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de uien, knolselderij, puntpaprika, salami en appels in plakjes of reepjes.
Ovenschaal Vulllen:
Vet de ovenschaal in met een klontje boter.
Leg de gesnipperde ui op de bodem van de schaal.
Voeg een laag plakjes knolselderij toe, gevolgd door reepjes puntpaprika.
Leg hierop een laag plakjes salami.
Bedek de salami met een laag kruidenzuurkool.
Eindig met de plakjes zoetzure appel bovenop.
Wijn Toevoegen:
Giet de twee glazen witte wijn over de schotel.
Bakken:
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat het geheel 35 minuten stoven.
Serveren:
Serveer de zuurkoolschotel warm, eventueel met een mooie aardappelpuree erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland