Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolstamppot met Chorizo en Geitenkaas
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Aardappelschiller
Grote kookpan
Pureestamper of -pers
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
pakje
kruidenzuurkool
ongeveer 500 gram
▢
800
gram
aardappels
▢
150
gram
chorizo
▢
150
gram
zachte geitenkaas
▢
80
gram
groene olijven
▢
Boter
voor het pureren van de aardappels
▢
Melk
voor het pureren van de aardappels
Instructies
Aardappels Koken:
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappels in een grote pan met water en een beetje zout tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten).
Giet de aardappels af en pureer ze met wat boter en melk tot een smeuïge puree.
Zuurkool Voorbereiden:
Laat de kruidenzuurkool goed uitlekken.
Roer de uitgelekte zuurkool door de aardappelpuree en verwarm het geheel goed door op een laag vuur.
Vulling Voorbereiden:
Snijd de chorizo, zachte geitenkaas en groene olijven in kleine blokjes.
Samenvoegen:
Voeg de blokjes chorizo, geitenkaas en olijven toe aan de zuurkool-aardappelpuree.
Roer alles goed door en zorg dat het geheel goed verwarmd is.
Serveren:
Zorg voor warme borden en verdeel de stamppot over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
500
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland