Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolstamppot met varkenshaas
snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
kruimig
▢
1
pak
wijnzuurkool mild
500 g
▢
2
schaaltjes
varkenshaas
à ca. 200 g
▢
75
g
boter of margarine
▢
½
blikje
tutti frutti op zware siroop
425 ml
▢
1
dl
melk
Instructies
Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken.
Zuurkool koken volgens gebruiksaanwijzing.
Varkenshaas bestrooien met zout en peper, dunne uiteinde van haas dubbel slaan en vastzetten met prikker.
In koekenpan met boter varkenshaas aan beide zijden dichtschroeien.
In ca. 5 à 7 minuten beide zijden bruin bakken.
Tutti frutti uitlekken en 3 eetlepels siroop opvangen.
Pitten verwijderen en tutti frutti klein snijden.
Vlees uit pan halen.
Tutti frutti en siroop mengen met braadvet en zachtjes laten koken.
Melk verwarmen.
Aardappels met melk tot puree stampen.
Zuurkool erdoor roeren.
Varkenshaas in plakjes snijden.
Stamppot serveren met varkenshaas en tutti frutti-jus
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland