Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zweedse Aardappel-Ansjovisschotel
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
44
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Aardappelschiller
kookpan
Mes en snijplank
ovenschaal
Oven
Ingrediënten
▢
500
gram
aardappels
geschild
▢
250
ml
room
▢
100
gram
verse ansjovis
▢
1
ui
in ringen
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Kook de aardappels 15 minuten en snijd ze in plakken.
Vet een ovenschaal in.
Leg een derde van de aardappelplakken op de bodem van de ovenschaal.
Verdeel de helft van de ansjovis en uienringen over de aardappels.
Herhaal deze laagjes en sluit af met de overgebleven aardappelplakken.
Meng peper en zout naar smaak door de room.
Giet de room over de aardappels in de ovenschaal.
Bak de schotel 20 minuten op 180°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
4
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis
Land van herkomst
Zweden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij