Vermeng heel voorzichtig, zonder te roeren, de stijf geklopte eiwitten met het noten-suikermengsel.
Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat.
Stort het notenmengsel voorzichtig op het bakpapier in een cirkel met een hoogte van ongeveer 3 of 4 cm.
Laat de taart ongeveer 25 minuten bakken(afhankelijk van de oven).
Als de taart goudbruin is, de bakplaat uit de over nemen (let op: niet te lang in de oven laten want dan wordt de taart zo hard als een steen!; niet te vroeg eruit halen want dan is de taart nog te rauw).
Leg een stuk bakpapier op de aanrecht.
Pak het bakpapier met de taart erop van de bakplaat en draai snel en plaats de taart op het nieuwe vel bakpapier.
Voorzichtig het oude bakpapier van de taart trekken (de taart breekt sneen af laten koelen.
Als de taart is afgekoeld, slagroom met suiker of vanillesuiker stijf kloppen.
Slagroom op de taart lepelen.
Een pure reep chocola met een scherp aardappelmesje in 'kleine brokjes' raspen (niet te fijen over de slagroom strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: Deze taart kan ook in meerdere identieke lagen worden opgebouwd.