Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zwitserse Kaassoep met Emmentaler en Witte Wijn
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Roerlepel
Terrine
Rechaud (om de soep warm te houden)
Ingrediënten
▢
1
ui
gesnipperd
▢
50
g
boter
▢
50
g
bloem
▢
1
theelepel
gedroogde dragon
▢
5
dl
melk
▢
3
kruidenbouillontabletten
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
250
g
geraspte emmentaler
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
125
ml
slagroom
▢
75
g
rucolasla
grofgehakt
▢
Versgemalen peper
Instructies
Verhit de boter in een soeppan en fruit de gesnipperde ui zachtjes gedurende 1 minuut.
Voeg de bloem en gedroogde dragon toe en bak dit 1 minuut mee; zorg ervoor dat de bloem niet te donker kleurt.
Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Verkruimel de kruidenbouillontabletten erboven.
Voeg de droge witte wijn en 1 1/2 liter kokend water toe en breng de soep aan de kook.
Meng de geraspte emmentaler in gedeelten door de soep en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is en er een gladde, lichtgebonden soep ontstaat.
Breng de soep op smaak met versgemalen peper.
Voeg indien nodig citroensap toe om de soep homogeen te binden.
Klop de slagroom halfstijf.
Schep de kaassoep in een terrine en houd deze warm op een rechaud.
Serveer de halfstijf geklopte slagroom en grofgehakte rucola apart in kommetjes op het buffet, voor garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij deze Zwitserse kaassoep.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Zwitserland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch