Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zwitserse worteltjestaart
AllerHande 1997
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
2
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm, doorsnede 22 cm,
Bakpapier
Keukenmachine
keukenpapier
Ingrediënten
▢
75
g
blanke amandelen
▢
1
sinaasappel
▢
300
g
worteltjes
▢
3
eieren
▢
150
g
boter of margarine
▢
200
g
lichtbruine basterdsuiker
▢
1
theelepel
koekkruiden
Baukje,
▢
175
g
zelfrijzend bakmeel
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
poedersuiker
▢
½
eetlepel
bloem
om in te vetten
▢
½
eetlepel
bloem
om te bestuiven
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.
In keukenmachine amandelen fijnmalen.
Schil van sinaasappel onder koud stromend water schoonboenen.
Met citroentrekker of scherp mesje enkele mooie slierten van schil snijden en in bakje met koud water leggen.
Rest van schil er dun afraspen.
Halve sinaasappel uitpersen.
Worteltjes schoonmaken en (in keukenmachine) fijnraspen.
Eieren splitsen. Bodem van vorm bekleden met bakpapier.
Vorm invetten en met bloem bestuiven.
In kom boter met basterdsuiker, sinaasappelrasp en koekkruiden in ca. 5 minuten tot romig mengsel kloppen.
Dooiers één voor één erdoor kloppen.
2 Eetlepels sinaasappelsap erdoor kloppen.
Zelfrijzend bakmeel met bakpoeder in gedeelten luchtig erdoor scheppen.
In andere kom eiwitten stijf kloppen.
Amandelen en geraspte wortel door eiwitten scheppen.
Alles door elkaar scheppen.
Beslag in vorm scheppen.
In midden van oven taart ca. 45 minuten bakken.
Oven terugschakelen naar 150° C of gasovenstand 2 en taart in nog ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Taart ca. 20 minuten in oven af laten koelen.
Vorm verwijderen en taart op rooster verder af laten koelen.
Taart op schaal zetten en dik met poedersuiker bestrooien.
Sinaasappelschil met keukenpapier droogdeppen en taart hiermee garneren.
Voedingswaarden
Calories:
410
kcal
|
koolhydraten:
44
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
23
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Taart
Land van herkomst
Zwitserland