Zonnetjessoep
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 aardappels
- boter
- 3 dl water
- 300 gram maïs uit blik
- 1 kippenbouillon tablet
- 3 dl melk
- 2 plakjes salami
Instructies
- Pel de ui, schil de aardappel en snijd ze allebei in stukken.
- Doe wat boter in een kookpot en laat die op zacht vuur smelten.
- Doe er de stukken ui bij en laat die enkele minuten stoven (zorg, dat ze niet bruin worden).
- Voeg ook de aardappelstukken en het water toe.
- Houd 3 eetlepels van de maïs apart (die gebruikt u straks voor de versiering van de soep).
- Doe de rest van de maïs in de kookpot, breng alles aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
- Laat de soep 20 minuten koken.
- Haal de pot dan van het vuur, zodat ze ophoudt met koken.
- Mix de soep mooi glad en giet er de melk bij.
- Giet de soep nog door een fijne zeef, zodat de maïsvelletjes achterblijven.
- Schep in elk bord wat soep, leg in het midden een beetje maïskorrels en maak leuke zonnestralen met reepjes salami.