Zonnetjessoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 aardappels
  • boter
  • 3 dl water
  • 300 gram maïs uit blik
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 3 dl melk
  • 2 plakjes salami

Instructies

  • Pel de ui, schil de aardappel en snijd ze allebei in stukken.
  • Doe wat boter in een kookpot en laat die op zacht vuur smelten.
  • Doe er de stukken ui bij en laat die enkele minuten stoven (zorg, dat ze niet bruin worden).
  • Voeg ook de aardappelstukken en het water toe.
  • Houd 3 eetlepels van de maïs apart (die gebruikt u straks voor de versiering van de soep).
  • Doe de rest van de maïs in de kookpot, breng alles aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  • Laat de soep 20 minuten koken.
  • Haal de pot dan van het vuur, zodat ze ophoudt met koken.
  • Mix de soep mooi glad en giet er de melk bij.
  • Giet de soep nog door een fijne zeef, zodat de maïsvelletjes achterblijven.
  • Schep in elk bord wat soep, leg in het midden een beetje maïskorrels en maak leuke zonnestralen met reepjes salami.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep