Recepten

Aardappelcake 2

Aardappelcake 2

Recept categorieën Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Auteur Onbekend
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Aardappels in dunne plakjes snijden.
  • Oven voorverwarmen op 120 ºC.
  • Het bakblik bestrijken met gesmolten boter.
  • In het midden een rond schijfje leggen en de bodem bedekken met schijfjes.
  • De rand van het blik met dunne schijfjes bekleden, een laag is genoeg.
  • De rest van de schijfjes in een kom doen en zout en peper er over doen.
  • Hierop de boter doen en mengen (houd nog wat boter over voor later).
  • Nu alles in het bakblik doen en regelmatig zachtjes aandrukken, de opstaande rand naar
  • binnen vouwen en de rest van de boter er over gieten.
  • Met aluminiumfolie bedekken en in de voorverwarmde oven schuiven, dit 1½ uur laten garen.
  • Blik uit de oven halen, folie verwijderen en weer in de oven doen.
  • Ongeveer 50 minuten laten bakken totdat de cake mooi bruin van kleur is.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept