Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 40 g eekhoorntjesbrood gedroogd
- 1½ kg aardappels
- boter
- olijfolie
- 250 g champignons in plakjes gesneden
- 2 uitgeperste teentjes knoflook
- 2 theelepels tijm gehakte
- 4½ dl groentebouillon
Instructies
- Week het eekhoorntjesbrood in 3 dl kokend water tot het zacht is.
- Schil intussen de aardappelen en snijd bij voorkeur met behulp van een mandolin, in zeer dunne plakjes.
- Leg de aardappelschijfjes, om verkleuren te voorkomen, in een kom met koud water.
- Verwarm in een klontje boter en 1 eetlepel olijfolie in een pan, voeg de champignons, knoflook en tijm toe en bak tot de ze zacht zijn.
- Giet het eekhoorntjesbrood af (vang het weekvocht op en bewaar voor later gebruik), hak in grove stukken en voeg aan de champignons toe.
- Verwarm enkele minuten langer en breng royaal op smaak.
- Vet een ovenvaste schaal in en maak hierin laagjes van het paddenstoelenmengsel en de aardappelschijfjes.
- Schenk de groentebouillon en het weekvocht ervoer en leg er wat plakjes boter op.
- Zet in een voorverwarmde oven van 190° C tot de aardappelschijfjes gaar zijn en het geheel mooi goudbruin is.