Aardappelgratin met eekhoorntjesbrood

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 40 g eekhoorntjesbrood gedroogd
  • kg aardappels
  • boter
  • olijfolie
  • 250 g champignons in plakjes gesneden
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 theelepels tijm gehakte
  • dl groentebouillon

Instructies

  • Week het eekhoorntjesbrood in 3 dl kokend water tot het zacht is.
  • Schil intussen de aardappelen en snijd bij voorkeur met behulp van een mandolin, in zeer dunne plakjes.
  • Leg de aardappelschijfjes, om verkleuren te voorkomen, in een kom met koud water.
  • Verwarm in een klontje boter en 1 eetlepel olijfolie in een pan, voeg de champignons, knoflook en tijm toe en bak tot de ze zacht zijn.
  • Giet het eekhoorntjesbrood af (vang het weekvocht op en bewaar voor later gebruik), hak in grove stukken en voeg aan de champignons toe.
  • Verwarm enkele minuten langer en breng royaal op smaak.
  • Vet een ovenvaste schaal in en maak hierin laagjes van het paddenstoelenmengsel en de aardappelschijfjes.
  • Schenk de groentebouillon en het weekvocht ervoer en leg er wat plakjes boter op.
  • Zet in een voorverwarmde oven van 190° C tot de aardappelschijfjes gaar zijn en het geheel mooi goudbruin is.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch