Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- pureeknijper
Ingrediënten
- 750 g aardappels geschild
- Zout
- 4 dl melk
- 50 g boter
- Nootmuskaat versgeraspt
Optioneel voor het korstje:
- paneermeel (gluten vrij)
- extra boter
Instructies
- Kook de geschilde aardappels in een pan met water en een snufje zout gedurende 20-25 minuten tot ze gaar zijn.
- Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een pureestamper of gebruik een pureeknijper.
- Voeg de melk en boter toe aan de gestampte aardappels en roer alles goed door tot een romige puree.
- Breng de aardappelpuree op smaak met versgeraspte nootmuskaat.
- Voor het korstje: strooi paneermeel over de puree en verdeel er wat klontjes boter over.
- Plaats de aardappelpuree gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius, totdat er een mooi bruin korstje ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Voor een extra smaakdimensie kun je ook 75 g geraspte oude kaas toevoegen aan de hete aardappelpuree, samen met de melk. Laat de kaas smelten in de puree en laat eventueel gratineren onder de grill.Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij de romige textuur van deze aardappelpuree.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g