Aardappelschotel met gehakt en uien

Ovenschotel met laagjes aardappel, gekruid gehakt en gekarameliseerde uien, goudbruin gebakken en afgewerkt met verse peterselie. Geserveerd in een keramische ovenschaal met opscheplepel, in een warme, huiselijke setting.

Aardappelschotel met gehakt en uien

Een klassieke Hollandse ovenschotel met laagjes van gekruid gehakt, zacht gebakken uien en een romige laag aardappelpuree. Een heerlijk en vullend gerecht voor het hele gezin.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • boter
  • 1 ei
  • 500 gram gehakt
  • melk
  • nootmuskaat
  • paneermeel
  • peper
  • 5 grote uien
  • zout

Instructies

  • Kook de aardappelen goed gaar en maak er met melk en boter een fijne, vooral niet te dikke puree van.
  • Laat boter bruin worden in een koekenpan, doe het gehakt erin, voeg peper, zout en nootmuskaat toe en bak het gehakt op hoog vuur rul en gaar.
  • Snijd de uien in ringen en bak ze in een andere pan goudgeel en glazig.
  • Leg op de bodem van een ovenschotel een laagje gebakken uien.
  • Verdeel daarop de helft van het gehaktmengsel.
  • Leg het restant van de uien op het gehakt, gevolgd door de rest van het gehakt.
  • Leg op dit alles de aardappelpuree.
  • Strooi wat paneermeel over de puree.
  • Zet de schaal in een hete oven en bak het gerecht in 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

Lekker met een frisse, groene salade om het gerecht wat lichter te maken.
 

Wijnadvies

Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een krachtige Merlot.

Voedingswaarden

Calories: 600 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 33 g | Vet: 26 g | Zout: 1 g | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden