Aardappelschotel met gehakt en uien
Een klassieke Hollandse ovenschotel met laagjes van gekruid gehakt, zacht gebakken uien en een romige laag aardappelpuree. Een heerlijk en vullend gerecht voor het hele gezin.
Equipment
- kookpan
Instructies
- Kook de aardappelen goed gaar en maak er met melk en boter een fijne, vooral niet te dikke puree van.
- Laat boter bruin worden in een koekenpan, doe het gehakt erin, voeg peper, zout en nootmuskaat toe en bak het gehakt op hoog vuur rul en gaar.
- Snijd de uien in ringen en bak ze in een andere pan goudgeel en glazig.
- Leg op de bodem van een ovenschotel een laagje gebakken uien.
- Verdeel daarop de helft van het gehaktmengsel.
- Leg het restant van de uien op het gehakt, gevolgd door de rest van het gehakt.
- Leg op dit alles de aardappelpuree.
- Strooi wat paneermeel over de puree.
- Zet de schaal in een hete oven en bak het gerecht in 20 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Lekker met een frisse, groene salade om het gerecht wat lichter te maken.Wijnadvies
Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of een krachtige Merlot.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 54 g | Protein: 33 g | Vet: 26 g | Zout: 1 g | Sugar: 10 g