Aardappelsoep met maïs en doperwten

      Reacties uitgeschakeld voor Aardappelsoep met maïs en doperwten

 

Aardappelsoep met maïs en doperwten

Categorie Soep
Opmerking Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • 2 eetlepels wokolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 750 gram aardappel geschild en in blokjes
  • 6 tomaat in stukjes
  • 1 liter tuinkruidenbouillon (van tabletten)
  • 250 gram erwten (diepvries)
  • 1 blik maïs uitgelekt
  • 50 gram pinda’s ongezouten / fijn gehakt
  • 2 eetlepels koriander geknipt

Hoe maak ik het klaar

  • Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook en de sambal al omscheppend 5 minuten.
  • Bak de aardappelen 5 minuten mee en schenk de bouillon erbij. 
  • Breng alles aan de kook.
  • Voeg de tomaten toe en kook de aardappelen in ± 15 minuten helemaal gaar. 
  • Wrijf de aardappelen langs de rand van de pan iets fijner. 
  • Voeg de doperwten en de maïs toe en warm de soep goed door.
  • Schep de soep in ruime kommen en strooi de pinda’s en het koriander erover.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies:

Rosé d'Anjou