Artisjokbodems met zure room

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 artisjokken
  • 50 gram fijne veldsla
  • zure room
  • 50 gram verse roomkaas
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • peper
  • zout
  • 1 potje zalm
  • paar blaadjes sla
  • tomaat

Instructies

  • Laat de artisjokbodems uitlekken.
  • Was de veldsla.
  • Roer de zure room romig met de roomkaas en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Doe het over in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast. 
  • Was de slabladeren en de tomaatjes en garneer hiermee 4 bordjes.
  • Leg op ieder bordje 3 artisjokbodems en leg hierin wat veldsla. 
  • Spuit er vlak voor het serveren een toefje van het roommengsel op en garneer het met een lepeltje kaviaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst