Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak nasigroenten
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook geperst
- Olie om te bakken
- 3 kemiries fijngestampt
- 1 theelepel koenjit kurkuma
- 1 theelepel gemalen gember vers, uit een potje of poeder
- 2 eetlepels suiker
- Zout naar smaak
- 8 eetlepels witte wijnazijn
Instructies
- Verwijder zoveel mogelijk de stukjes gesneden ui uit de nasigroenten.
- Snijd de rode peper fijn en verwijder indien gewenst de zaadjes.
- Als je van pittig houdt, laat de zaadjes er dan in.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook, kemiries, koenjit, rode peper en gember tot ze goudbruin zijn.
- Breng de witte wijnazijn aan de kook met de kruiden en suiker, en voeg de nasigroenten toe.
- Laat het geheel enkele minuten meekoken totdat de groenten knapperig zijn.
- Schep alles in een schaal en laat het afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Dit gerecht is enkele dagen houdbaar in de koelkast.
- Serveer als bijgerecht bij rijstgerechten, snacks of als smaakmaker bij diverse Aziatische gerechten.
- Dit kleurrijke en pittige atjar tjampoer van nasigroenten voegt een heerlijk zuur en kruidig element toe aan je maaltijd. Geniet ervan!