Atjar Tjampoer

Atjar Tjampoer van Nasigroenten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak nasigroenten
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • Olie om te bakken
  • 3 kemiries fijngestampt
  • 1 theelepel koenjit kurkuma
  • 1 theelepel gemalen gember vers, uit een potje of poeder
  • 2 eetlepels suiker
  • Zout naar smaak
  • 8 eetlepels witte wijnazijn

Instructies

  • Verwijder zoveel mogelijk de stukjes gesneden ui uit de nasigroenten.
  • Snijd de rode peper fijn en verwijder indien gewenst de zaadjes.
  • Als je van pittig houdt, laat de zaadjes er dan in.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook, kemiries, koenjit, rode peper en gember tot ze goudbruin zijn.
  • Breng de witte wijnazijn aan de kook met de kruiden en suiker, en voeg de nasigroenten toe.
  • Laat het geheel enkele minuten meekoken totdat de groenten knapperig zijn.
  • Schep alles in een schaal en laat het afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Dit gerecht is enkele dagen houdbaar in de koelkast.
  • Serveer als bijgerecht bij rijstgerechten, snacks of als smaakmaker bij diverse Aziatische gerechten.
  • Dit kleurrijke en pittige atjar tjampoer van nasigroenten voegt een heerlijk zuur en kruidig element toe aan je maaltijd. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch