Auberginepuree

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetlepel(s) verse koriander fijngehakt
  • sap van 1/2 citroen
  • cayennepeper
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de aubergine er 30 minuten in.
  • Laat de aubergine afkoelen.
  • Snij hem doormidden en schep er met een lepel het vruchtvlees uit.
  • Doe het vruchtvlees in een kom en prak het met een vork.
  • Meng er de olijfolie, de knoflook, de koriander en het citroensap door.
  • Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten