Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol vers quiche- en taartdeeg 300 g
- 2 rijpe avocado’s geschild en in kleine stukjes gesneden
- 200 g Griekse yoghurt
- 4 eieren
- ½ bosje peterselie grof gehakt
- ½ bosje dille grof gehakt
- 1 mespuntje gemalen nootmuskaat
- 10 cherrytomaatjes gehalveerd
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie om de vorm in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en volg de instructies op de verpakking om het deeg te bereiden.
- Meng de stukjes avocado met de Griekse yoghurt, eieren, gehakte peterselie en dille.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats het in een ingevette taartvorm.
- Versterk de randen met het overhangende deeg.
- Giet het avocado-yoghurtmengsel gelijkmatig over het deeg en verdeel de gehalveerde cherrytomaatjes erover.
- Bak de quiche onderin de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35 minuten, of tot hij goudbruin en knapperig is.
- Laat de quiche na het bakken volledig afkoelen voordat je hem serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
De quiche is goed mee te nemen en kan zowel koud worden gegeten als verwarmd in de magnetron.
Deze romige quiche met avocado en verse kruiden past goed bij een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo
Voedingswaarden
Calories: 367 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 14 g | Vet: 25 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 3 g