Avocats en soufflé

avocado als soufflé
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 4 eieren
  • 80 g boter
  • 40 g bloem
  • 3 dl melk
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de avocado’s en snij ze doormidden.
  • Verwijder de pit.
  • Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Smelt 30 g boter in een pan en laat hierin de avocadoblokjes op zacht vuur smelten.
  • Hou ze warm.
  • Smelt 40 g boter in een pan, voeg de bloem toe en de melk en maak een béchamelsaus.
  • Laat ze 10 minuten zachtjes koken.
  • Breek de eieren, scheid de dooiers van de witten, klop de dooiers los en voeg deze, van het vuur af, bij de béchamelsaus.
  • Geef er zout en peper bij.
  • Voeg ook de avocadoblokjes toe.
  • Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze voorzichtig onder de rest.
  • Beboter een soufflévorm en geef het mengsel hierin.
  • Schuif de vorm in een oven van 160ºC.
  • Laat daar 30 minuten staan.
  • Serveer dan meteen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch