Aziaitische Bladerdeegrolletjes

      Geen reacties op Aziaitische Bladerdeegrolletjes

 

Aziaitische Bladerdeegrolletjes

Aziaitische Bladerdeegrolletjes

Recept printen Pin
Recept categorie: Warme hapjes
Dieët / Speciale gelegenheid: Vegetarisch
Porties: 18 rolletjes
Van wie is dit recept: www.tantefanny.nl

Wat gaat er in:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 2 stuks lente ui in de lengte in vieren gedeeld
  • 200 g verse taugé
  • 2 g rote wortels in reepjes gesneden
  • 1 knoflook
  • 2 eetlepels soyasaus
  • 1 eetlepel gember
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 ei

Hoe maak ik het klaar:

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Haal het bladerdeeg ca. 10 minuten voor het verwerken uit de koelkast.
  • Kook de wortels beet gaar, met een snufje zout.
  • Fruit de ringen lente ui in hete olijfolie, voeg de taugé toe en bak ze ca. 2 minuten mee.
  • Wortel, knoflook, soyasaus, gember en chilisaus toevoegen en kort mee verwarmen.
  • Laat het geheel afkoelen.
  • Rol het bladerdeeg af op het meegerolde bakpapier op het bakblik.
  • Snijdt het deeg over de lange zijde door de helft en bestrijk dit met losgeklopt ei.
  • Verdeel de vulling midden op de twee lange stroken deeg.
  • Rol het geheel op en bestrijk nogmaals met ei.
  • Snijdt met een scherp mes in ca. 4 cm brede stukken en snijdt overtollige randjes weg.
  • Bak alles in de oven in ca. 20 min. goudbruin.

Tips / Opmerking

direct serveren, dat is het lekkerste!