Kerstboom van Bladerdeeg met Cranberries
Ingrediënten
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 150 g cranberryjam
- 1 ei
- 60 g gesmolten chocolade
- 25 g pistachenoten
- 25 g gedroogde cranberries
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en snijd het in de vorm van een kerstboom.
- Verspreid de cranberryjam over een van de bladerdeegvormen en leg de andere bladerdeegvorm er bovenop.
- Snijd de takken van de kerstboom in tot aan het midden, zodat je een soort ‘strepen’ krijgt.
- Draai elke tak een halve slag om, zodat de cranberryvulling zichtbaar wordt tussen de takken.
- Bestrijk de kerstboom met losgeklopt ei.
- Bak de kerstboom in 20-30 minuten goudbruin en laat hem daarna afkoelen op een rooster.
- Drizzle gesmolten chocolade over de kerstboom en garneer met pistachenoten en gedroogde cranberries.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een mousserende wijn zoals een Prosecco past goed bij de zoete en fruitige smaken van de cranberries in dit hapje.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 15 g