Kerstboom van Bladerdeeg met Cranberries

Porties: 8
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 150 g cranberryjam
  • 1 ei
  • 60 g gesmolten chocolade
  • 25 g pistachenoten
  • 25 g gedroogde cranberries

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en snijd het in de vorm van een kerstboom.
  • Verspreid de cranberryjam over een van de bladerdeegvormen en leg de andere bladerdeegvorm er bovenop.
  • Snijd de takken van de kerstboom in tot aan het midden, zodat je een soort ‘strepen’ krijgt.
  • Draai elke tak een halve slag om, zodat de cranberryvulling zichtbaar wordt tussen de takken.
  • Bestrijk de kerstboom met losgeklopt ei.
  • Bak de kerstboom in 20-30 minuten goudbruin en laat hem daarna afkoelen op een rooster.
  • Drizzle gesmolten chocolade over de kerstboom en garneer met pistachenoten en gedroogde cranberries.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een mousserende wijn zoals een Prosecco past goed bij de zoete en fruitige smaken van de cranberries in dit hapje.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hapjes
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst