Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 70 g tomaat
- 70 g olijven
- 1 ei om te bestrijken
- 14 houten stokjes
Instructies
- De oven op 200° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de verpakking voorbereiden.
- Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en snijd het in 28 vierkantjes van 6 x 6 cm. Snijd de gedroogde tomaten en de olijven heel fijn en meng dit goed door elkaar.
- Leg op ieder vierkant het uiteinde van een houten stokje (maak deze van te voren nat). Schep het tomaten-olijven mengsel in het midden van het vierkant. Bestrijk de deegranden met eigeel. Leg hier een bladerdeegvierkantje op en druk de randen aan met een vork.
- Bestrijk de hapjes met eigeel.
- Bak de hapjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin
Notities / Tips / Wijnadvies
bekijk alle hapjes tussen de recepten.
Vervang het ei door water voor veganistische hapjes