Bladerdeegsterren met kersenjam

Bladerdeegsterren met kersenjam

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Oven op 190⁰ C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast halen.
  • Rol 1 deeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakblik. De kersenjam over een het deeg uitsmeren en de kokosrasp erover verdelen. Het andere deeg uitrollen, over het ingesmeerde deeg leggen en het bakpapier verwijderen.
  • Druk met behulp van een kom (Ø ca. 24 cm) in het midden een cirkel uit het deeg. Met een kleinere kom (Ø ca. 7 cm) het deeg in het midden licht aandrukken.
  • Snijd het deeg in vieren vanaf de rand tot een aantal centimeters van het midden. Snijd elk kwart op dezelfde wijze nogmaals drie keer, zodat elk kwart uit vier stroken bestaat.
  • Pak het uiteinde van een strook en draai deze linksom. Draai de volgende strook rechtsom, enz. Zo ontstaat de vorm van een ster.
  • Bestrijk het deeg met geklutst ei en bak de plaattaart in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch