Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vlaaivorm
Ingrediënten
Benodigheden voor de bodem:
- 250 gram bloem
- 4 gram droge gist
- 30 gram suiker
- 2 gram zout
- 40 gram echte boter
- 2 Kleine eieren
- 50 gram melk eventueel extra melk indien het deeg te droog is
- Vlaaivorm met losse bodem Ik heb deze keer een vorm van 19 cm doorsnede gebruikt .
Vulling:
- 250 gram blauwe bessen
- 1 el mayzena
- 1 el poedersuiker
- Scheutje water
Kruimels:
- 250 gram bloem
- 130 gram suiker
- 130 gram echte boter
Instructies
- Meng alle ingrediënten behalve het zout met elkaar.
- Laat de machine een 5 tal minuten kneden en voeg dan pas het zout toe.
- Laat de machine nog een 10 tal minuten kneden en laat dan het deeg ca 45 minuten rijzen.
- Rol daarna het deeg uit tot een ronde lap die ruim over de vorm past.
- Druk de zijkanten voorzichtig aan en rol dan over de vorm om het overtollige deeg af te snijden.
- Prik in de bodem met een vork gaatjes.
- Doe de bessen in een steelpan en breng aan de kook.
- Meng een scheut water met de mayzena en poedersuiker en schenk dit bij de bessen zodat het geheel een beetje dikker word.
- Schenk de bessen in de vlaaivorm en leg nu de kruimels erop.
- Afbakken in een voorverwarmde oven op 180° ongeveer 25 minuten.