Bloemkoolpuree met knoflook

Bloemkoolpuree met knoflook

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 500 ml groentebouillon
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel(s) roomboter
  • 1 laurierblad

Ook nodig:

Instructies

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en plaats deze in de slowcooker, samen met de andere ingrediënten.
  • 6-7 uur op laag.
  • Aan het einde van de kooktijd de bouillon afgieten en opvangen.
  • Verwijder het laurierblad en pureer de bloemkool.
  • Giet er daarna steeds een beetje van de opgevangen bouillon bij tot dat de gewenste dikte is bereikt.
  • Klontje boter erdoor roeren en genieten maar!

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk als bijgerecht of als aardappelvervanger.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Slowcooker
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch