Bloemkoolsoep van Astrid Veltman 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • liter bloemkool
  • 1 kleine selderij
  • 2 aardappels
  • 1 ui
  • 50 gram vetstof
  • 50 gram peterselie
  • bloemkool
  • peper
  • zout
  • kruidentuiltje

Instructies

  • Kook de bloemkool.
  • Reinig de selderij en de ui, was ze en snijd ze in stukken.
  • Verhit de vetstof en fruit hierin de fijngesneden ui en selderij.
  • Schil, was en snijd de aardappelen in stukken.
  • Houd de tuiltjes van de gare bloemkool opzij.
  • Doe de groenten en het kruidentuiltje in het kookwater (eventueel met de bouillon), breng aan de kook en laat gaar koken.
  • Verwijder het kruidentuiltje.
  • Pureer de soep of mix haar en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg voor het opdienen de gare bloemkoolroosjes en de gehakte peterselie toe.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België