Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 zakken gesneden boerenkool à 300 g
- 1 ui
- 4 eetlepel(s) boter of margarine
- 2 schaaltjes vegetarisch fijngehakt à 175 g
- 1 pak aardappel puree naturel 2 x 135 g
- 600 ml melk
- 1 zakje gemalen oude kaas 150 g
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- In pan boerenkool ca. 5 minuten koken.
- Boerenkool afgieten en in vergiet laten uitlekken.
- Intussen ui pellen en snipperen.
- In koekenpan helft van boter verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten.
- Fijngehakt toevoegen en ca. 4 minuten meebakken.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Aardappelpuree met 800 ml water, melk en rest van boter bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, fijngehakt, puree en helft van kaas.
- Eindigen met aardappelpuree.
- Rest van kaas erover strooien.
- Schotel ca. 20 minuten in midden van oven bakken.