Boerenkoolschotel uit de oven

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 zakken gesneden boerenkool à 300 g
  • 1 ui
  • 4 eetlepel(s) boter of margarine
  • 2 schaaltjes vegetarisch fijngehakt à 175 g
  • 1 pak aardappel puree naturel 2 x 135 g
  • 600 ml melk
  • 1 zakje gemalen oude kaas 150 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In pan boerenkool ca. 5 minuten koken.
  • Boerenkool afgieten en in vergiet laten uitlekken.
  • Intussen ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan helft van boter verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten.
  • Fijngehakt toevoegen en ca. 4 minuten meebakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappelpuree met 800 ml water, melk en rest van boter bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ovenschaal invetten en laag om laag vullen met boerenkool, fijngehakt, puree en helft van kaas.
  • Eindigen met aardappelpuree.
  • Rest van kaas erover strooien.
  • Schotel ca. 20 minuten in midden van oven bakken.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Ovenschotel
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch