Boerenkoolstamppot met gehakt

Boerenkoolstamppot met gehakt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg kruimig kokende aardappelen
  • 2 zakken boerenkool à 300 g
  • 1 zakje Maggi Vleesjus rundvlees
  • Gehaktballen à la minute
  • zout
  • 35 g boter

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Smelt 20 g van de boter en schep de boerenkool erdoor.
  • Voeg 1½ dl heet water toe en breng alles aan de kook.
  • Stoof de boerenkool in ± 15 minuten gaar.
  • Bereid de jus met 15 g van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg de gehaktballen erin en verwarm ze op een laag vuur totdat ze door en door warm zijn.
  • Giet de aardappelen af maar vang ± 2 dl van het kookwater op.
  • Laat de aardappelen uitdampen.
  • Schep met een schuimspaan de boerenkool uit de pan en stamp de groente door de aardappelen.
  • Voeg zonodig wat kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Serveer met de gehaktballen en de jus
--------------------------------------------------------------------------------------------------