Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Smelt 20 g van de boter en schep de boerenkool erdoor.
Voeg 1½ dl heet water toe en breng alles aan de kook.
Stoof de boerenkool in ± 15 minuten gaar.
Bereid de jus met 15 g van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg de gehaktballen erin en verwarm ze op een laag vuur totdat ze door en door warm zijn.
Giet de aardappelen af maar vang ± 2 dl van het kookwater op.
Laat de aardappelen uitdampen.
Schep met een schuimspaan de boerenkool uit de pan en stamp de groente door de aardappelen.
Voeg zonodig wat kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Serveer met de gehaktballen en de jus
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Boerenkoolstamppot met gehakt