Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 3 uien
- 1 stengel bleekselderij
- 1 winterwortel
- 4 teentjes knoflook
- 700 gram riblappen
- zout
- peper
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 40 gram roomboter
- 70 gram tomatenpuree
- 2 eetlepel(s) bloem
- 500 ml runderbouillon
- 400 ml rode wijn Bourgogne
- 3 blaadjes laurier
- 250 gram champignons
Instructies
- Pel en snipper de uien.
- Schil en snijd de bleekselderij en wortel in stukken.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de riblappen in grove blokjes en bestrooi ze met zout en peper.
- Verwarm olie en boter in een pan en bak de runderlappen om en om goudbruin.
- Voeg de groente toe en laat ze circa 5 min smoren.
- Roer de tomatenpuree erdoor.
- Voeg de bloem toe en laat de bloem al roerende gaar worden.
- Voeg de bouillon, rode wijn en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat circa 4 uur, tegen de kook aan, garen.
- Snijd de champignons in partjes en stoof ze circa 15 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper.