Bouillon van groenten en kruiden

Porties: 3 Liter
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ui
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 stronk bleekselderij
  • 10 hele tenen knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 bos(jes) peterselie
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 10 kruidnagel
  • 20 gekneusde peper
  • 3 laurierblaadjes
  • 10 jeneverbessen
  • 1 blaadje(s) salie
  • een paar takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • koriander

Instructies

  • Maak alle groenten goed schoon en snijd ze in grove stukken.
  • Fruit de grofgesneden bleekselderij en de knoflooktenen even in de hete olie aan.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en overgiet dit met 3 liter koud water.
  • Breng dit aan de kook en laat de bouillon minstens 1 uur trekken.
  • U kunt de gezeefde bouillon serveren als voorgerecht, maar ze kan ook dienen als basis voor vegetarische sauzen, soepen of om bijvoorbeeld rijst in te koken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch