Bouillon van groenten en kruiden
Ingrediënten
- 2 ui
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 1 stronk bleekselderij
- 10 hele tenen knoflook
- 3 tomaten
- 1 bos(jes) peterselie
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 10 kruidnagel
- 20 gekneusde peper
- 3 laurierblaadjes
- 10 jeneverbessen
- 1 blaadje(s) salie
- een paar takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- koriander
Instructies
- Maak alle groenten goed schoon en snijd ze in grove stukken.
- Fruit de grofgesneden bleekselderij en de knoflooktenen even in de hete olie aan.
- Voeg alle overige ingrediënten toe en overgiet dit met 3 liter koud water.
- Breng dit aan de kook en laat de bouillon minstens 1 uur trekken.
- U kunt de gezeefde bouillon serveren als voorgerecht, maar ze kan ook dienen als basis voor vegetarische sauzen, soepen of om bijvoorbeeld rijst in te koken.