Briehapje met warme portpruimen
Een heerlijk vegetarisch nagerecht met romige brie en zoete, warme portpruimen op krokant geroosterd pistoletje.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 bruin pistoletje
- 8 gedroogde pruimen zonder pit
- 8 plakjes brie ca. 135 g
- 1 dl rode port
- 1 eetlepel allesbinder
- 2 eetlepels vloeibare honing
- 4 takjes tijm
Instructies
- Verwarm in een steelpan de port met honing.
- Voeg de pruimen toe en verwarm de port ca.
- 10 minuten tegen de kook aan.
- Snijd het pistoletje in 8 schuine, zeer dunne plakken.
- Rooster de sneetjes pistolet goudbruin en krokant in een broodrooster.
- Bind de pruimen met de port al roerend met de allesbinder.
- Verdeel de sneetjes pistolet over vier borden.
- Leg op elk sneetje 1 plakje brie en 1 pruim.
- Garneer met een beetje portsaus en een takje tijm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct, zodat de brie nog zacht is en de portpruimen warm. Wijnadvies:
Een volle rode port of een lichtzoete rode wijn past hier perfect bij.
Serveer direct, zodat de brie nog zacht is en de portpruimen warm. Wijnadvies:
Een volle rode port of een lichtzoete rode wijn past hier perfect bij.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 15 g
