Briehapje met warme portpruimen

Kleine bladerdeeghapjes met gesmolten brie en warme portpruimen op houten tafel, feestelijk gepresenteerd.

Briehapje met warme portpruimen

Een heerlijk vegetarisch nagerecht met romige brie en zoete, warme portpruimen op krokant geroosterd pistoletje.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bruin pistoletje
  • 8 gedroogde pruimen zonder pit
  • 8 plakjes brie ca. 135 g
  • 1 dl rode port
  • 1 eetlepel allesbinder
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 4 takjes tijm

Instructies

  • Verwarm in een steelpan de port met honing.
  • Voeg de pruimen toe en verwarm de port ca.
  • 10 minuten tegen de kook aan.
  • Snijd het pistoletje in 8 schuine, zeer dunne plakken.
  • Rooster de sneetjes pistolet goudbruin en krokant in een broodrooster.
  • Bind de pruimen met de port al roerend met de allesbinder.
  • Verdeel de sneetjes pistolet over vier borden.
  • Leg op elk sneetje 1 plakje brie en 1 pruim.
  • Garneer met een beetje portsaus en een takje tijm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer direct, zodat de brie nog zacht is en de portpruimen warm.
Wijnadvies:

Een volle rode port of een lichtzoete rode wijn past hier perfect bij.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 10 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Noten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch