Gourmet Broodje Tartaar met Witlof-Wortelsalade

Gourmet Broodje Tartaar met Witlof-Wortelsalade

Allerhande 2-2005
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels boter
  • 4 tartaartjes
  • ½ bakje rucolapesto à 100 g
  • 4 donkere meergranenbollen
  • 1 appel bijv. Golden Delicious, geschild en in blokjes
  • 2 struikjes witlof
  • 100 g blauwaderkaas bijv. Roguefort, verkruimeld
  • 75 g wortel julienne gesneden

Instructies

  • Bestrooi de tartaartjes met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de tartaartjes gedurende 8 minuten.
  • Meng de overige 2 eetlepels boter met de rucolapesto.
  • Snijd de meergranenbollen open en besmeer ze met de rucolaboter.
  • Pluk de blaadjes van de witlof en snijd ze in reepjes.
  • Meng de witlof, appelblokjes en wortel julienne door de verkruimelde blauwaderkaas.
  • Verdeel de salade over de geopende broodjes.
  • Leg de gebakken tartaartjes bovenop de salade.
  • Laat de resterende rucolaboter over de tartaartjes smelten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze hartige broodjes passen goed bij een frisse, fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een lichte Merlot. De levendige fruittonen van de wijn vullen de smaken van het vlees en de kaas aan en zorgen voor een gebalanceerde combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 670 kcal | koolhydraten: 46 g | Protein: 35 g | Vet: 39 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 7 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Lunch
Land van herkomst Nederland