Cappelletti met Geroosterde Hazelnoten en Paprikasaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g cappelletti con prosciutto pasta
  • 65 g hazelnoten
  • 290 g potje paprikasalade
  • Zout
  • 200 g gemengde sla
  • 50 g feta kaas

Instructies

  • Breng in een pan ruim kokend water met zout aan de kook.
  • Kook de cappelletti in 3 à 4 minuten gaar in het kokende water.
  • Hak de hazelnoten grof en rooster ze goudbruin in een droge koekenpan.
  • Verwarm de paprikasalade zachtjes in een pan.
  • Giet de cappelletti af.
  • Verdeel de gemengde sla over twee borden.
  • Schep de gekookte pasta erover.
  • Lepel 3 à 4 eetlepels paprikasaus over de pasta.
  • Bestrooi met geroosterde hazelnoten.
  • Verkruimel de feta erboven.
  • Serveer de cappelletti met geroosterde hazelnoten en paprikasaus direct en geniet ervan als een heerlijk en eenvoudig gerecht!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze cappelletti met paprikasaus en hazelnoten gaat goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Chardonnay. De wijn zal de romige textuur van de paprikasaus complementeren en de geroosterde hazelnoten aanvullen met een verfrissende nootachtige afdronk.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 57 g | Protein: 16 g | Vet: 24 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië