Caribische Geflambeerde Bananen
Een exotisch dessert met gekarameliseerde bananen, rum en een vleugje sinaasappel, geflambeerd voor extra smaak.
Ingrediënten
- 6 bananen niet te rijp
- 1 sinaasappel
- 100 g rozijnen
- 50 g boter
- 100 ml rum
- 1 kruidnagel
- Poedersuiker
Instructies
- Schil de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.
- Smelt de boter in een koekenpan en bak de bananen tot ze goudbruin zijn.
- Bestrooi met poedersuiker en voeg de rozijnen en kruidnagel toe.
- Giet de rum over de bananen en verwarm enkele minuten.
- Steek de rum voorzichtig aan en laat de alcohol verbranden.
- Verwijder de kruidnagel en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs voor extra romigheid.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Sauternes past goed bij de gekarameliseerde bananen.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g