Champignonbroodjes van J.T. Ancona

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 400 gram volkorenmeel
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 tl zout
  • 2 eieren
  • 55 gram boter
  • 150 gram lauwe yoghurt

Voor de vulling:

  • 1 bosje lente-uitjes
  • 500 gram champignons
  • 25 gram boter
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 el gehakte gemengde kruiden
  • 100 gram mozarella cheddar of belegen goudse kaas
  • 50 gram gesmolten boter

Instructies

  • Meng de bloem en de gist in een grote kom, voeg het zout, de eieren, de zachte boter en de yoghurt toe en meng alles goed.
  • Kneed het ongeveer in 5 minuten tot een soepel deeg.
  • Laat het op een warme plaats rijzen tot een dubbele hoeveelheid.
  • Snijd intussen de lente-uitjes en champignons.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de lente-uitjes.
  • Voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Breng ze op smaak met zout en peper.
  • Laat ze sudderen tot al het vocht is verdampt; af en toe roeren.
  • Haal de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.
  • Doe er dan verse kruiden door.
  • Snijd de kaas in 12 plakjes.
  • Kneed het deeg opnieuw op een met bloem bestoven oppervlak en verdeel het in 12 porties.
  • Rol elk portie deeg uit tot een ronde vorm en leg er steeds 1 el champignonvulling en een plakje kaas op.
  • Druk het deeg rond de vulling; zorg ervoor dat de randen goed zijn aangedrukt.
  • Vet een bakplaat in met 2/3 van de gesmolten boter en leg de broodjes erop.
  • Bestrijk de broodjes met de rest van de gesmolten boter en laat ze afgedekt op een warme plek rijzen tot een dubbele hoeveelheid.
  • Bak de broodjes 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden of gasstand 6.
  • Serveer ze koud of warm.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Broodjes