Chinese salade van noedels met kip
Ingrediënten
- 120 g noedels Mung
- 180 g kleine scampi zonder schaal
- 1 eetlepel(s) olie
- 1 kip in stukjes
- zout
- peper
- 1 chilipeper in stukjes gehakt
- 1 chilipeper in stukjes gehakt
- 3 eetlepel(s) limoensap
- 2 eetlepel(s) Nam pla Thaise vissaus
- 1 theelepel suiker
- 3 sjalotjes in dunne schijfjes
- verse blaadjes koriander
- sla ter garnering
- gebakken sjalotjes ter garnering
Instructies
- Maak de noedels klaar volgens de gebruiksaanwijzing en laat ze afkoelen.
- Blancheer de scampi's in kokend water tot ze roze zijn geworden.
- Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
- Doe olie in een wok of pan, voeg de kip toe en sauteer tot ze goudbruin is.
- Kruid met peper en zout en laat afkoelen.
- Meng de pepertjes, het limoensap, de Nam pla, suiker, sjalotjes en korianderblaadjes.
- Voeg de kip, de scampi's en de noedels toe.
- Meng goed.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer op een slabedje en garneer met gebakken sjalot.