Chocolade Brownies met smeuïge kern

Brownies met smeuïge kern, in blokjes gesneden met gesmolten chocoladestukjes op houten tafel.

Chocolade Brownies met smeuïge kern

Smeuïge chocoladebrownies met een rijke smaak, perfect als nagerecht of bij de koffie. Optioneel met noten voor extra crunch.
Porties: 16
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g basterdsuiker lichtbruin
  • ½ theelepel zout
  • 4 eieren middelgroot
  • 150 g pure of bittere chocolade
  • 125 g suiker
  • 150 g roomboter
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3.
  • Bakvorm invetten en bestrooien met bloem.
  • Bakpapier op bodem van vorm leggen en invetten.
  • Chocolade in stukken breken.
  • In kleine pan met dikke bodem op laag vuur boter en chocolade smelten, regelmatig roeren.
  • Van het vuur af suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door chocolade roeren.
  • Bakmeel en zout door chocolademengsel roeren.
  • Eieren één voor één al roerend toevoegen.
  • Beslag in vorm scheppen en glad strijken.
  • In het midden van de oven 30 à 35 minuten bakken.
  • Brownie ca.
  • 30 minuten in vorm laten afkoelen.
  • Zijkanten lossnijden, rooster op vorm leggen, samen keren en brownie op rooster storten.
  • Bakpapier verwijderen en verder laten afkoelen.
  • Brownie in 16 à 20 vierkanten snijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer eventueel met een beetje poedersuiker of een laagje chocoladeglazuur. Voeg noten toe voor extra bite.
Wijnadvies:

Zoete rode dessertwijn of port

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 27 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 27 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht
Land van herkomst America
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch