Chocolade rol voor de Kerst
Ingrediënten
Voor de chocoladeroom:
- 1 deciliter room
- ½ reep chocola
Voor de gewone room:
- 2,5 deciliter room
- 1 eetlepel suiker
voor de kerststronk
- 1 doosje minirol gebak
Voor de versiering: naar keuze
- beestjes
- hagelslag
- kerstmannetjes
Instructies
- De chocoladeroom maak je best de dag vooraf klaar.
- Verwarm de room op een zacht vuurtje en laat de chocolade hierin smelten.
- Zet de chocoladeroom in de koelkast en laat hem volledig afkoelen, b.v. de hele nacht.
- Voor de gewone room ga je als volgt te werk: Klop de room stijf met de suiker.
- Neem een lange serveerschotel en leg hierop de rolletjes: 2 rolletjes naast elkaar en daarachter nog 2 rolletjes.
- Neem 1 rolletje minigebak, snijd het in twee en leg deze twee kleine stukjes achter de andere.
- Strijk de rolletjes goed in met chocoladeroom en leg de rest van de rolletjes op de onderste laag.
- Bedek je kerstrolletje nu volledig met een laagje roomsneeuw tot je een mooie kerststronk krijgt en je niets meer van de rolletjes ziet.
- Als je jouw kerstrolletje wil versieren met chocoladeroom, dan haal je de room uit de koelkast en klop je hem stijf zonder extra suiker.