Chocolade rol voor de Kerst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de chocoladeroom:

  • 1 deciliter room
  • ½ reep chocola

Voor de gewone room:

  • 2,5 deciliter room
  • 1 eetlepel suiker

voor de kerststronk

  • 1 doosje minirol gebak

Voor de versiering: naar keuze

  • beestjes
  • hagelslag
  • kerstmannetjes

Instructies

  • De chocoladeroom maak je best de dag vooraf klaar.
  • Verwarm de room op een zacht vuurtje en laat de chocolade hierin smelten.
  • Zet de chocoladeroom in de koelkast en laat hem volledig afkoelen, b.v. de hele nacht.
  • Voor de gewone room ga je als volgt te werk: Klop de room stijf met de suiker.
  • Neem een lange serveerschotel en leg hierop de rolletjes: 2 rolletjes naast elkaar en daarachter nog 2 rolletjes.
  • Neem 1 rolletje minigebak, snijd het in twee en leg deze twee kleine stukjes achter de andere.
  • Strijk de rolletjes goed in met chocoladeroom en leg de rest van de rolletjes op de onderste laag.
  • Bedek je kerstrolletje nu volledig met een laagje roomsneeuw tot je een mooie kerststronk krijgt en je niets meer van de rolletjes ziet.
  • Als je jouw kerstrolletje wil versieren met chocoladeroom, dan haal je de room uit de koelkast en klop je hem stijf zonder extra suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst