Chorizokrieltjes met Parmezaansekaas

Chorizokrieltjes met Parmezaansekaas

Chorizokrieltjes met Parmezaansekaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes met schil
  • 1 rode ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 stengels bleekselderij
  • 200 gram chorizo
  • 100 ml kalfsfond
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 klontje roomboter
  • ½ bos(jes) bladpeterselie
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Instructies

Krieltjes met schil

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Halveer de krieltjes.
  • Kook de krieltjes in circa 8 minuten beetgaar.
  • Giet af en stoom droog.

Chorizo-krieltjes

  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij.
  • Snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Verwijder het velletje van de chorizo.
  • Snijd de chorizo in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes, uien, champignons, paprika, bleekselderij en de chorizo in circa 12 minuten gaar.
  • Schenk de kalfsfond erbij en warm circa 3 minuten door.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.

Serveren

  • Verdeel de chorizo-krieltjes over borden.
  • Strooi de peterselie en de Parmezaanse kaas eroverheen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Kaas