Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 ontbeende kippendijen
- 120 gram gerookt spek
- 250 gram kleine kastanjechampignons
- 4 stengels bleekselderij
- 16 zilveruitjes
- 1 gele winterpeen
- 1 oranje winterpeen
- 400 gram krieltjes in de schil
- Tijm
- Rozemarijn
- Laurierblaadjes
- 3 deciliter rode wijn
- 3 deciliter kippenbouillon
- Boter
Instructies
- Stoom de kippendijen gedurende 10 minuten op 85 °C.
- Was de krieltjes en snijd de wortels in plakken van 1 cm.
- Snijd de bleekselderij in schuine stukken.
- Stoom de groenten en champignons op 100 °C tot ze beetgaar zijn.
- Bak de kippendijen aan in wat boter en haal ze uit de pan.
- Voeg het spek en de zilveruitjes toe.
- Zodra deze gekleurd zijn, haal je ze uit de pan.
- Voeg tijm, rozemarijn en laurierblaadjes toe aan de pan.
- Blus af met rode wijn en kippenbouillon en laat het langzaam inkoken.
- Voeg de kippendijen, spek en zilveruitjes weer toe aan de pan en laat het langzaam garen.
- Voeg tot slot de gestoomde krieltjes en groenten toe.
- Controleer op smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Door op deze manier te werken met dit gerecht, kun je het gemakkelijk voorbereiden. Het stomen helpt de smaak en kleur van de ingrediënten beter te behouden.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bourgogne of een Pinot Noir past perfect bij dit klassieke Franse gerecht.Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 8 g