Couscous met kruidig rundvlees
Ingrediënten
- 600 gram runderlappen magere
- 2 ui
- 2 tenen knoflook
- 50 gram boter
- 400 gram tomaat blik
- ½ tablet runderbouillon
- 1 kaneel
- 1 theelepel cardemom
- 1 paprika
- 400 gram kikkerwten blik
- 250 gram couscous
- 1 eetlepel(s) koriander fijngeknipte
- zout
- peper uit de molen
Instructies
- Verhit 30 g margarine in het onderste deel van de stoompan.
- Bak de ui en de knoflook ca. 3 minuten.
- Voeg het vlees toe en bak in ca. 5 minuten bruin.
- Voeg de tomaten, bouillontablet, kaneelstokje, cardemom en 1 dl water toe.
- Stoof het vlees op laag vuur ca. 2 uur.
- Doe de couscous en 1 l water in een kom. Week ca. 5 minuten.
- Giet de inhoud van de kom in het bovenste deel van de stoompan.
- Snijd de paprika in repen. Giet de kikkererwten af.
- Schep ze met de paprika door het vlees.
- Hang de couscous boven het vlees.
- Leg het deksel op de pan.
- Stoom het in ca. 20 minuten gaar.
- Schep de couscous met een vork los.
- Roer 20 g margarine en de koriander door de warme couscous.
- Breng op smaak met zout.
- Schep het op een schaal. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
- Schep het op de couscous.